venedigbiennalen

86 nationer slåss om uppmärksamheten på konstbiennalen i Venedig. De tävlar inte bara med varandra utan också med biennalens huvudutställning och en mängd andra utställningar i stadens museer och palats. Nils Forsberg ser en ovanligt härlig biennal, men sörjer den svenska samtidskonstens förfall. I helgen öppnade Venedigbiennalen, ibland kallad "OS i konst" på grund av de nationella paviljonger som är en viktig del av utställningen. Är de fortfarande.

Venedigbiennalen - mannens sprk

I år hålls där utställningen Mirrored, en grupputställning med verk av sex konstnärer från olika generationer: Sara Berg ser Arkitekturbiennalen i Venedig och kritiserar Sverige. Nu verkar han vilja påminna den välbärgade konstpubliken om underordnade människors existens — men det hela blir svårsmält eftersom gränsen till mänskligt zoo är minst sagt suddig. Jättekonsert planeras i London i juli. Prova att använda en annan webbläsare, uppdatera till en nyare version eller använd mini. Och trots detta tillhör de biennalens mer sammansatta alster — både konstnärligt och hantverksmässigt. Danske Olafur Eliasson medverkar på biennalen med ett projekt där flyktingar, studenter och publiken bygger gröna lyktor tillsammans, lampor som sedan säljs till välgörande ändamål.

Venedigbiennalen - 103

Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning Fre 08 dec kl Sydafrikansk bastu I ett gråkyligt Venedig ångade Sydafrikas paviljong som en bastu när publiken blev sittande framför Candice Breitz "Love Story". Belgiens Dirk Braeckman är som en tolkning av Tindersticks sångkatalog i dunkelt disiga bilder, och både Grekland och Italien överraskar med iscensättningar av berättelser om vetenskapliga experiment mellan dröm, myt och verklighet. Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens. Den är självironisk vad gäller förmenta nationskaraktärer men ger möjligen störst behållning till den inbitne Finlandskännaren, med alla språkliga referenser och kast. I denna rasande välgjorda videoinstallation tar hon stjärnskådisarna Alec Baldwin och Julianne Moore till hjälp för att berätta sex flyktingars upplevelser. År tillkom arkitekturbiennalen.

Venedigbiennalen Video

What to see at the Venice Biennale 2017 venedigbiennalen